promo
POLŽJE IGRE

Polžje igre so tradicionalna oblika druženja petih moščanskih vrtcev, ki so se začele v vrtcu Pedenjped kot igre brez meja med enotami. Kasneje so prerasle okvire vrtca in postale oblika stalnega druženja moščanskih vrtcev; Pedenjped, Zelena jama, Jarše, Miškolin in Otona Župančiča. To druženje poteka, po navedbah ga. Anite Ogulin, ki je bila ena prvih organizatork v okviru ZPM Ljubljana Moste Polje, že 20 –ič.
Igre so sestavile vzgojiteljice posameznega vrtca, izdelale rekvizite za posamezno igro, določile pravila, ki jih morajo mali tekmovalci upoštevati. Sicer pa so igre sila zabavne in privlačne za otroke.
V četrtek, 16. aprila 2015, so se otroci moščanskih vrtcev ob 10.00 uri v dvorani na Kodeljevem, s slovesnim prihodom tekmovalnih ekip na prizorišče, ki je nosila vsaka svojo barvo za prepoznavnost, njihovih spremljevalcev in sodnikov, z bučnim navijanjem podprta s strani navijačev s tribun, začele Polžje igre.
Kot se spodobi za vsako tekmovanje, je za tekmovalce in  navijače zaigrala slovenska himna, sledil je uradni nagovor ga. ravnateljice Katarine Alič vrtca Zelena jama, ki je bil organizator letošnjih iger in častne gostje ga. Anite Ogulin, predsednice ZPM Ljubljana Moste Polje.  
Tekmovalci, zeleni, rumeni, modri, rdeči in beli, so se  pomerili v spretnosti in hitrosti v premagovanju ovir prve igre, Kekec na hudi poti, skupinskemu sodelovanju in gibčnosti  druge igre Potovanje žoge, iznajdljivosti in doseganju skupnega cilja tretje igre v sestavljanju Miškolinovega sirčka, v poskočni hitrostni dirki preko ovir pri četrti  igri Hi, konjiček in moči tekmovalcev pri  zaključni, peti igri sestavljanja torte Vse najboljše Pedenjped.  Za sprostitev so otroci ob padalih zaplesali na melodijo Otroci sonca ( Sten in Pinocchio).  Po končanih igrah so sodniki prešteli točke, razglasili zmagovalno ekipo – tokrat je zmagala ekipa zelenih, vrtca Zelena jama,  podelili medalje vsem tekmovalcem in predali velikega polža, maskoto Polžjih iger, ga. ravnateljici vrtca Miškolin Editi Feist, ki je organizator Polžjih iger čez dve leti.
Polžje igre otrokom, ki tekmujejo in tistim, ki jih gledajo in navijajo, nudijo predvsem veliko zabave, tekmovalnega duha in razigranosti. Tekmovalci se soočajo s pravili tekmovanj, razvijajo gibalne in motorične spretnosti in sposobnosti, predvsem pa predstavljajo prijetno obliko druženja, ki jo velja negovati.
In kot pravi g. Dušan Videmšek in ga. Boža Pitamic iz športnega parka Kodeljevo, je ta prireditev nekaj najlepšega, ki se odvija pri njih in je  prava paša za oči.

 

Galerija>>