promo
Tačke na obisku pri Storžkih

    

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zmajček
Skupina: STORŽKI, starost otrok od 1 do 2 leti
Psički Diva in Bella na obisku pri Storžkih

Psička Diva nam je poslala prijazno pismo. Pismo je bilo naslovljeno prav na našo skupino otrok, ki štejemo komaj leto in pol ter največ dve leti. Na pismu je bila prav posebna znamka. Napisan je bil naslov in poimenovana naša enota vrtca, enota Zmajček.
Ker sta bili v pismu tudi fotografiji obeh psičk Dive in Belle, smo otroci vedeli, kakšni sta. Ena je bele barve, druga pa rjave. V kotičku smo si lahko ogledovali njuni fotografiji.

In potem je končno prišel težko pričakovani petek, 8. junija 2018, in na obisk sta prišli psički v spremstvu njunih vodnic. Z otroki smo jih na stolih tiho počakali, predvsem zato, da se Diva in Bella nista prestrašili. Njeni skrbnici sta nam povedali, kaj psički radi počneta, s čim ju hranita. Otrokom sta pokazali, kako kužka pijeta, se krtačita in umivata zobe. Diva in Bella sta pokazali, kako dobro upoštevata navodila, ki jih podata njuni vodnici in skrbnici Slavica in Mateja.

Ob prihodu psičk v skupino je bilo pri otrocih opaziti različne občutke. Nekateri so z začudenjem opazovali, kdo je prišel v njihovo igralnico, drugi pa so se takoj razveselili psičk, odšli do njih in ju pobližje spoznali. Skrbnici sta otrokom omogočili, da ju otroci krtačijo in jima dajo za piti. To je otrokom vzbudilo veliko zanimanja in radovednosti. Pri obisku je pet otrok uživalo, pri dveh pa je bila še vedno prisotna zadržanost. Ob koncu obiska so otroci zapeli Divi in Belli pesem »Kuža pazi« in jima pokazali, kako spretni so na gibalnem poligonu na hodniku.


 


Vsebina pisma