promo
Pes Kaj z otroki raziskuje gozd

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: ŽABICE, starost otrok od 5 do 6 let

Pes Kaj z otroki raziskuje gozd

Narava se je res že dodobra odela v jesenske barve, a dnevi so bili še vedno prijetno topli, zato smo se odločili, da odidemo na potep v gozd. Tja smo odšli z mestnim avtobusom in ko smo izstopili iz avtobusa, nas je na bližnjem parkirišču pričakal prikupen štirinožni prijatelj Kaj s svojo vodnico Suzano. Skupaj smo odšli do hriba in se na jasi posedli v krog.


Kot se za novega prijatelja spodobi, se je Kaj najprej radovedno ustavil pri vsakemu otroku, ga malce povohljal in se brezskrbno prepustil božanju otroških rok. Otroci so imeli en kup vprašanj o Kaju, ugibali so, kaj vse zna. Suzana je otrokom pokazala žogico, s katero se Kaj zelo rad igra, saj vanjo lahko spravi pasje brikete, nato pa žogico skrije. Skrivanje žogice je Suzana prepustila otrokom, Kaj pa seveda ni imel nič proti “skrivalnicam”, saj je bil vsakič, ko je našel žogico, nagrajen. Kaj je veselo skakal tudi čez vrvi, ki so jih otroci držali v paru, prav spretno pa se je znal splaziti tudi pod vrvicama. Kot za šalo je ubogal prav vse, kar so se otroci spomnili, seveda pa je bila Suzana tista, ki je vse skupaj spretno vodila. Prijazno je otrokom “dal” tačko, se usedel, dal prostor, se ulegel, stal na zadnjih tačkah, se obračal, skakal, skratka res ni bilo konca naši domišljiji in Kaj-evim spretnostim.

Na koncu sta se Suzana in Kaj pridružila še naši igri “Objemi drevo”, kjer so otroci v parih z zavezanimi očmi tipno raziskovali izbrano drevo, Kaj pa seveda po pasje - ga ovohaval, skakal nanj in hodil okrog njega. Ko so otroci sneli prevezo, so morali poiskati izbrano drevo. Kaj seveda s to nalogo ni imel težav, saj mu je smrček odlično služil.

Ker je bila družba našega novega štirinožnega prijatelja res prijetna, je tudi čas, ki smo ga imeli na razpolago, kar švignil mimo nas. Suzana in Kaj sta se morala od nas posloviti, mi pa smo pohiteli še k zadnji zanimivi igri, saj je tudi nas v vrtcu že čakalo kosilo.

Galerija>>