promo
Psa Thor in Lox na obisku v oddelku otrok, starih med 5 in 6 let

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: ŽABICE, starost otrok od 5 do 6 let

Psa Thor in Lox na obisku v oddelku otrok, starih med 5 in 6 let

Otroci niso vedeli, kdo bo prišel na obisk, zato so že od jutranjega prihoda v vrtec med seboj ugibali, kdo bi to lahko bil.

Posedli smo se v krog in nestrpno čakali trkanje na naša vrata. Ko sta skozi vrata vstopila ga. Dušanka in njen čokoladni labradorec Thor, se je otrokom na obrazu zarisal nasmeh in neizmerno veselje. Za njima pa je veselo pristopical še border collie Lox in njegova vodnica Neja.


Ga. Dušanka je otroke najprej na šaljivi način spomnila na “pasji bonton”, ki je zelo pomemben, kadar smo v družbi štirinožcev. Medtem ko so si otroci in Dušanka med seboj izmenjavali mnenja, se je Thor počutil kot doma - prav mirno je “zadrnjohal”. Thorov kratek počitek se je otrokom zdel res univerzalen. Le katera skupina v vrtcu ima ob 9-ih zjutraj v igralnici spečega labradorca?

Ravno nasprotno od Thora, pa je Lox radovedno opazoval, kaj se dogaja v igralnici in komaj čakal, da bo otrokom pokazal, kaj vse zna. No, malce je moral še počakati, saj sta Neja in Dušanka otrokom opisali posebnosti obeh pasem, po čem se razlikujeta, za kakšen namen so uporabljali posamezno pasmo, kako se Lox in Thor med seboj razumeta glede na njuno pasjo starost, na kakšen način je postavljena hierarhija v krdelu oziroma tropu. Otroci so aktivno sodelovali v pogovoru, saj sta jih ves čas spretno vodili do željenih odgovorov. Thor in Lox sta se tudi prav počasi sprehodila med otroki, da so ju lahko pobožali, onadva pa sta jih v zameno veselo povohljala in zadovoljno mahala z repkoma.

Za konec pa sta Lox in njegova vodnica, otroke prav prijetno presenetila z jutranjo telovadbo. Otroci so z veseljem sledili Neji in Loxu: hodili so v desno in levo smer v krogu, delali so počepe, razgibali zgornji del trupa, itd. Vse oči so bile seveda uprte v Loxa, ki je prav tako spretno sledil Nejinim navodilom: hodil z nami, menjal smer, se usedel, stal na zadnjih tačkah. Prijetno druženje z novima štirinožnima prijateljema je bilo otrokom v veliko veselje, saj so po končani dejavnosti nastali čudoviti likovni izdelki.

Galerija>>