promo
Dogodki
PROJEKT-MOJ PRIJATELJ IMA 4 TAČKE

Z  otroki smo se z mestnim avtobusom odpeljali do Golovca,kjer smo se srečali s terapevtskim psom Kaje-em in vodnico Suzano. Suzana otrokom predstavi psa, vsak otrok ga lahko poboža, pokažeta kaj vse zna; prostor, sedi, skakati čez vrv, hoja pod vrvjo, Kaj poišče priboljške skrite v žogici, ki jo otroci skrivajo,
Sledila je igra OBJEMI DREVO; otroci so razdeljeni v pare, eden je vodnik, drugi ima zavezane oči. Vodnik si izbere zanimivo drevo kamor odpelje svoj par z zavezanimi očmi, ta drevo povonja, pretipa, objame okoli debla,  vodnik ga odpelje na začetno točko , sname prevezo, da poskuša poiskati svoje drevo. Vlogi zamenjata. Kaj je z nami vonjal, tipal drevo, pomagal je tudi iskati drevesa otrokom, ki so imeli malce težav.
Naslednja igra je bila HOJA OB VRVI Z ZAVEZANIMI OČMI; otroci z zavezanimi očmi sledijo vrvi, ki je zavezana 70 cm nad tlemi, tipajo le z rokami, pot jih vodi čez raznolik teren (gor, dol, čez ovire).
Po koncu dejavnosti so otroci nabrali različne jesenske plodove,različne liste, vejice.

 

 

 
RAZNE DEJAVNOSTI

Ker se  otroci še vedno postopoma uvajajo v vrtec, smo v mesecu novembru izvajali naslednje dejavnosti:
-    IGRA S ŠKATLAMI (sestavljenje, nošenje, potiskanje, vlečenje,…)
-    SPOZNAVANJE Z GLASBENIMI INSTRUMENTI (boben, ksilofon,…)
-    IGRA Z BALONI
-    RISANJE Z VOŠČENKAMI NA PAPIR
-    BIBARIJE S POMOČJO LUTKE
-    GIBANJE OB GLASBI
-    PREGLEDOVANJE SLIKANIC

 
KJA SE SKRIVA V ŠKATLI

Otroci so radovedno raziskovali, kaj se skriva v škatli. Vsak dan jih je pričakalo zanimivo presenečenje – žoge, lutke, lesene ploščice, glasbeni instrument,… V škatlah so se skrivali, igrali, risali po njih, jih potiskali, vlekli, prenašali in jih uporabili kot posteljice za dojenčke.


 

 
PROJEKT-MOJ PRIJATELJ IMA 4 TAČKE

Mavrice smo v projektu: »Moj prijatelj ima štiri tačke«.Pripravljamo se na prihod psa, ki naj bi prišel v skupino v mesecu Decembru. Otroci so prinašali različne knjige, fotografije… Spoznavali so življenje psa, kako preživi dan in vloga človeka.Gibalno smo uprizarjali življenje psa (kaj dela, kako se pretegne, kako leže, da tačko…)Prepevali smo pesmico »Kuža pazi« in se spremljali z lastnimi inštrumenti«.

 

 
PROJEKT-MOJ PRIJATELJ IMA 4 TAČKE

V tem mesecu smo Medvedki začeli tudi z projektom »Moj prijatelj ima štiri tačke«. Z lutko smo ustvarili dobro spodbudno okolje, kjer so otroci spoznali kako se z kužkom ravna, kje ga pobožamo in da v njegovi bližini ne kričimo.

 

 
PRIPRAVA GREDIC NA ZIMO

V mrzlem mesecu novembru, smo doživeli veliko lepega od snega, do urejanja gredic, kjer smo zemljo pripravili na počitek.

 
PROJEKT-MREŽA ŠOLSKI PES

Skupina Račke smo se vključili v inovacijski projekt » Mreža šolski pes ». Otroci so bili navdušeni nad  psom, skoraj vsi otroci so ga pobožali, nekateri smo mu dali hrano za nagrado, ker nam je pokazal svoje spretnosti. Otroci so ga tudi lahko krtačili. Skupaj so še  zaplesali ob glasbi.

 

 
MEDI MEDO

Projekt Medimedo je namenjen otrokom, ki se prav tako srečujejo z zdravniškim poklicem. Ker ta srečanja po navadi niso najbolj prijetna, je cilj projekta zmanjševanje strahu pri otrocih, ki jih navadno bele halje in zdravniški instrumenti strašijo. S tem namenom projekt obiskuje različne vrtce po Ljubljani in Sloveniji, kjer skozi igro z otroki skupaj spoznavamo zdravniško delo in orodje, ki ga zdravniki uporabljajo.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 2