promo
Športni januar pri Rožicah

Od 14. do 18. januarja se je 9 otrok udeležilo tečaja smučanja na Pokljuki. Začetki so bili težki in negotovi, a v četrtek so prav vsi tekmovali na Pokljuški strmini in uspešno opravili s progo. Takoj po povratku smo se v ponedeljek (21.1.) skupaj družili v Jakopšičevi galeriji, kjer smo se učili slikanja na pleksi steklo in si ogledali fotografsko razstavo. Od 22.1. do 29.1. so imeli predšolski otroci še tečaj drsanja za Mali sonček, ki so ga prav tako odlično opravili, mlajši pa so imeli glasbeno delavnico.

 

Galerija>>

 
JANUAR PRI GUSARJIH

Spoznavali smo koledar, njegove značilnosti, letne čase, kdaj imajo otroci rojstni dan, kam in kdaj gremo na izlet ipd. Sproti bomo črtali dneve in vpisovali pomembne dogodke. 22.1. nas je obiskala zobna higieničarka Mojca in pokazala otrokom pravilen postopek umivanja zob. Razveselili smo se tudi prvega snega in napravili snežaka.

 

Galerija>>

 
Januar v skupini Mravljice

V januarju smo spoznavali kdo je pisatelj, kdo pesnik, spoznali smo več klasičnih pravljic, ki smo jih prebirali vsak dan. Nato smo na to temo ustvarjali- barvanje, slikanje, risanje in lepljenje. Otroci so ustvarjali tudi svojo pravljico. Obiskali smo Knjižnico Jožeta Mazovca, kjer nam je knjižničarka predstavila Franceta Prešerna.  Odpravili smo se tudi v mesto, in poiskali njegov kip.
V januarju sta nas obiskala tudi očeta iz skupine. Aleksov oče nam je predstavil svojo didaktično igro »Varna pot v šolo», Sofijin oče, nam je pa prebral pravljico. Obiskala nas je tudi zobna higieničarka, ki nam je predstavila pravilno umivanje zob v teoriji in praksi.

 

Galerija>>

 
PIKAPOLONICE – januar

Z otroki spoznavamo svet z učenjem mednarodnih oznak in zastav evropskih držav. Otroci pripovedujejo o svojih doživetjih na počitnicah, poimenujejo kraje, države (kaj sem videl, doživel, slišal v Italiji, Španiji, Sloveniji, na Hrvaškem...). Otroci se seznanijo s pravljičnimi junaki posameznih držav: Italija-Ostržek, Švica-Haidi, Slovenija-Kekec, Hrvaška–Baltazar... Izvajamo igre konkretne in abstraktne –miselne klasifikacije (katera zastava ima zeleno barvo, na kateri zastavi je križ). Iščemo asociacije, kjer otrok s karto, na kateri je narisana zastava poimenuje državo ali asociacije države ali si izmislijo zgodbo (morje, rogljiček,dunajski zrezek, kenguru, didgeridoo..).
V januarju smo se odpravili na sprehod na Golovec, kjer nas je v meglenem in hladnem vremenu pričakalo čudovito belo ivje. Na veje in listje dreves so se nalepile konice ledenih iglic. Bilo je prelepo. Za program zobne preventive nas je v skupini obiskala ga. Mojca in nas poučila o skrbi za ustno higieno. Praznovali smo  dva rojstna dneva in sicer dveh deklic. V času od 22. 1. 2019  do 29. 1. 2019   smo drsali na drsališču Zalog.

 

Galerija>>

 
STONOGE V JANUARJU

V januarju smo pri Stonogah spoznavali najpogostejše ptice v naši bližnji okolici, zanje smo izdelali tudi preproste krmilnice. Kadar je snežilo, smo se igrali na snegu in se spotoma učili tudi pravilnega zaporedja oblačenja. Tudi led smo naredili, ga barvali z vodenimi barvicami ali ugotavljali, kako iz njega spraviti zamrznjene figurice. Obiskala nas je zobna tehničarka in po njenem obisku so se otroci radi igrali zobozdravnike. V drugi polovici meseca pa smo se pogosto ukvarjali z glasbo, uvod v te dejavnosti je bil tudi ogled delavnice Glasbeni labirint. Temačne dni smo izkoristili tudi za igro s svetlobo. V kleti smo z baterijami iskali skriti zaklad, se igrali senčno gledališče, se pačili ob ogledalih in si v njih ogledovali različne predmete.

 

Galerija>>

 
Storžki, januar 2019

Prvi letošnji mesec je bil pester z dejavnostmi. Najprej nas je obiskala gospa Mojca, zobna asistentka in nas poučila o pravilnem umivanju zob. Zraven smo se igrali zdravnike in zobozdravnike in na različnih pripomočkih, ki jih ima Andreja, preizkušali pridobljene veščine.  Potem nas je razveselil sneg, ki ga ni bilo veliko, a dovolj za nekaj kepanja in igro. Praznovali smo Džanin in Mašin rojstni dan in poskrbeli, da ptice niso bile v snegu lačne. Proti koncu meseca smo bili povabljeni na glasbeno delavnico k Radi Kikelj, ki nas je na čudovit in malo drugačen način popeljala z glasbo preko sveta.

 

Galerija>>

 
SOVICE

Januar je bil v znamenju Muce Copatarice, ki nam je pripovedovala o svojih dogodivščinah v Mali vasi. Z otroki smo šivali copatke, jih razvrščali in prirejali na magnetno tablo. Obiskala nas je tudi ustna higieničarka, ki je s pomočjo krokodila, otrokom približala umivanje zob. Povedala nam je, zakaj si jih je potrebno umivati in otrokom pokazala, kako se jih pravilno umiva. Obiskali smo tudi glasbeno delavnico, gledališča AEIOU. Preizkušali smo lastnosti ledu in smo ga tako topili z različnimi tehnikami ter risali na njega. Izkoristili smo tudi snežno pošiljko za igro na snegu. Pričeli smo s prvimi poizkusi rokovanja s škarjami.

   

Galerija>>

 
ROŽICE V DECEMBRU

December je potekal v veselem, prazničnem razpoloženju. V Etnografskem muzeju smo najprej spoznali stare običaje in navade, v vrtcu nas je obiskal otroški pevski zbor, imeli smo novoletni sejem in glasbeno plesno predstavo Silence, v enoti Zmajčica smo imeli kino Zverjašček, obiskal nas je Dedek Mraz.
Zadnji teden je potekal v veselem druženju s prijatelji – spekli smo piškote in povabili skupino Mravljice na čaj in piškote, nas pa so povabili Gusarji. Obiskal nas je čarovnik Jole Cole.
V Narodni galeriji smo bili na delavnici Mušičevi konjički, za zadnji dan pa smo odšli peš do mesta na vročo čokolado.

 

Galerija>>

 
VESELI DECEMBERPRI GUSARJIH

December je bil res poln in bogato obarvan z najrazličnejšimi družabnimi, kulturnimi in likovnimi dejavnostmi. Obiskali smo Vrtec Jarše, enoto Kekec in si ogledali poučno igrano predstavo » Delo naj živi«, nas pa so obiskali otroški pevski zbor iz OŠ Sostro in nam zapeli nekaj božičnih pesmi, čarovnik Jole Cole s svojimi čarovnijami, ter seveda Dedek Mraz z darili. Pripravili smo tudi Novoletno prireditev za starše, pekli piškote in se družili z vrstniki na čajankah.