promo
Polhov doživljajski park

Na izletu v Polhov Doživljajski park  smo skozi preplet pravljičnega sveta in resničnih lastnosti živali ustvarjali doživetja, ki so otroke animirali k hoji in gibanju v naravi ter jih na nevsiljiv način učijo o naravi.

 

Galerija>>

 
Teden otroka

V Tednu otroka smo izvajali različne skupne dejavnosti in sicer : gibalni poligon, peka klobas, kros, skupno rajanje. Sodelovali so vsi otroci od 3 do 6 let.

 

Galerija>>

 
Mesec oktober v skupini Mravljice

V mesecu oktobru od 1.- 5. 10. 2018 smo obeleževali Teden otroka. Imeli smo pestre aktivnosti: peka klobas, športno dopoldne (poligon na igrišču), prosto igro in ples na igrišču. Ogledali smo si lutkovno predstavo v LGL : Sovica Oka. Odpravili smo se tudi na izlet v Polhov doživljajski park. Začeli smo s projektom Ciciuhec. Obiskali smo knjižnico, knjižničarka v Knjižnici Jožeta Mazovca nam je predstavila knjižnico in prebrala pravljico.

 

Galerija>>

 
Mesec oktober v skupini Storžki

Začetek oktobra je bil posvečen gibanju in raziskovanju različnih naravnih materialov. Ker smo bili veliko zunaj, obuvanje čevljev ni več pretežak izziv. Veliko več dela je z oblačenjem jakne, jopice, kaj šele s hlačami in nogavicami. Počasi, počasi se Storžki navajajo, da se je treba kar potruditi, da gredo oblačila na svoja mesta. Srečali pa so se tudi s prvimi poskusi dramske igre, enostavno priredbo  zgodbe o Bobku in barčici.

 

Galerija>>

 
Petra, Mojca - OKTOBER – TEDEN OTROKA

V jesenskem času smo okrasili igralnico in hodnik. V oktobru smo ob tednu otroka pripravili raznovrstne dejavnosti. Otroci so uživali ob peki jabolk, klobas in kostanja. Na parkirišču vrtca so premagovali ovire na športnem poligonu, ter plesali in se družili skupaj z otroki iz sosednjih skupin. Odpravili smo se na izlet v Polhov Gradec v doživljajski park. Potekal je tečaj rolanja. Tekli smo na jesenskem krosu na igrišču vrtca ter praznovali rojstne dneve dečkov iz skupine.

 

Galerija>>

 
Oktober smo pri Sovicah

Oktobra smo pri Sovicah prepoznavali barve in glede na njih razvrščali razne predmete. Kar nekaj otrok že poimenuje barve, skoraj vsi tudi prirejajo. V času Tedna otroka smo se družili s sosednjimi skupinami in imeli skupni poligon na igrišču, »pokaži kaj znaš« in igro z jesenskimi plodovi.

 

 

 
Stonoge v Oktobru

Mesec smo začeli s Tednom otroka v katerem smo organizirali nekaj skupnih dejavnosti na temo Prosti čas. Sestavljali smo mozaike iz jesenskih plodov, pekli jabolka in klobase, telovadili na prostem in plesali v družbi prijateljev. Pa na popoldansko nabiranje kostanja na Orle smo se odpravili. Veliko smo se igrali z jesenskimi plodovi. Poleg tega smo kuhali marmelado, si pripravili kosilo po željah otrok (bučna juha in palačinke z domačo marmelado ali čokolado). Odpravili smo se tudi na izlet v Polhov Gradec, kjer smo iskali porednega polha. Udeležili smo se krosa in zasadili čebulice v naš vrt. Glasbeno smo obarvali oktobrska praznovanja rojstnih dni ter strašili  prijatelje z našim bučnim strahom.

 

Galerija>>

 
ROŽICE - September

Septembra smo imeli predstavitve dodatnih dejavnosti, ki jih ponuja vrtec – košarka, ples, joga, telovadba. Starejši otroci so si v Cankarjevem domu ogledali operno – baletno pravljico Gospod in hruške. V drugi polovici septembra smo začeli s tečajem rolanja.