promo
MAVRICE v Novembru

Otroci so prinašali v vrtec svoje ljubkovalne igrače – medvedke. Odločili smo se, da medvedke vključimo v naše delo. Otroci so za svoje medvedke zelo lepo skrbeli – kuhali, hranili, jim peli pesmice, z njimi plesali. Seznanili smo se tudi z zgodbico »Trije medvedi«. Otroci so usvajali velikostne  (velik, majhen) in prostorske odnose. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo »Beli muc, ki je bil čisto črn«.

 

Galerija>>

 
METULJI V NOVEMBRU

Otroci iz skupine Metulji smo se v mesecu novembru igrali z žogami, veliko smo telovadili v igralnici in telovadnici ter uživali v prvem snegu. Igrali smo se tudi z lesenimi natikankami in si ogledovali različne slikanice in knjige.

 

Galerija>>

 
MOJI SPRETNI PRSTKI

Meseca novembra smo razvijali prstne spretnosti oz .finomotoriko. Igrali smo se z različnimi predmeti, žogami ,baloni, slanim testom, kockami…… Raziskovali smo barvne svinčnike, prstne barve, barvne tapete na katere smo lepili različne predmete. Skupini se je pridružila nova deklica.

 

Galerija>>

 
Jesen v vrtcu

Prvi teden oktobra smo praznovali teden otroka katerega namen je bil spoznavanje sovrstnikov, druženje. Pripravili smo pestre dejavnosti: peka piškotov, prepevanje pesmic ob spremljavi kitare, druženje z otroki enote Zmajček (poligon, bansiji).
Spoznavali smo jesenske plodove, okušali, manipulirali in ustvarjali z njimi. Ogledali smo si lutkovno predstavo »Debele repa«, ki jo je pripravila Renata.

 

Galerija>>

 
METULJI V OKTOBRU

V mesecu oktobru smo se igrali s kostanjem in koruzo, sestavljali sestavljanke ter se igrali s prstnimi lutkami.

 

Galerija>>

 
SONČKI RAZISKUJEJO

Meseca oktobra so '' Sončki'' postopoma spoznavali nove materiale, se z njimi igrali, jih tipali, okušali, manipulirali,raziskovali, opazovali in zelo uživali.

 

Galerija>>

 
MAVRICE

Počitnic je konec in zopet smo v vrtcu. Dobili smo nove prijatelje s katerimi se igramo, pojemo, plešemo in se veselimo. Vsakodnevno preživljamo čas na igrišču ali sprehodu in spoznavamo okolico.

 

 

 

 

 

 
SEPTEMBER PRI METULJIH

Otroci iz skupine Metulji smo v skupino dobili nove prijatelje. Skupaj smo se odpravili na sprehod v bližnjo okolico, se igrali z jesenskim listjem ter se gibali na svežem zraku.