promo
Muca Copatarica

Otroci niso pospravljali svojih copat zato smo se odločili, da se seznanimo z zgodbico Muca Copatarica. V povezavi z pravljico smo pripravili različne dejavnosti – obuvanje, sezuvanje copat, šivanje, slikali smo s čopiči, osvojili tehniko »trganka«, lepili blago na copat, spoznavali oblačila, obešali perilo, se igrali igro vlog…

 

Galerija>>

 
METULJI V JANUARJU

V mesecu januarju so otroci spoznavali zimska oblačila. Oblačili in slačili so dojenčke, barvali kape in rokavice s čopiči, okrasili nogavice z volno ter obešali perilo. Najbolj so se razveselili snega, ki smo ga prinesli kar v igralnico in se z njim igrali.

 

Galerija>>

 
BIBA

Meseca januarja je bila v skupini Sončkov na obisku BIBA.
Otroci so se z njo igrali vsak dan. Zabavali in uživali so v rimah, besednih in glasovnih igrah. Ob dotiku in komunikaciji z BIBO so doživljali ugodje in zadovoljstvo. Oponašali so gibanje BIBE, izvajali preproste gibalne igrice, večkrat so jo narisali in s pomočjo odraslega ustvarili BIBO, ki krasi našo garderobo.

 

Galerija>>

 
Mavrice

Prišel je težko pričakovani pravljični december, ki smo ga pospremili z glasbo. Spoznavali smo različna glasbila, igrali na lastne instrumente, izdelovali glasbila, prepevali. Poslušali smo različne zvrsti glasbe, plesali. Okrasili smo igralnico in garderobo. Obiskal nas je čarovnik in seveda dedek Mraz.

 

Galerija>>

 
METULJI V DECEMBRU

V pravljični december smo vstopili s glasbo, veliko smo prepevali in rajali. Iskali smo različna glasbila, ki so bila skrita v škatlicah presenečenja ter okrasili igralnico in garderobo.  Lepili smo snežinke na smrekice, risali sneženega moža in se igrali s stiroporjem. Obiskal nas je tudi dedek Mraz.

 

Galerija>>

 
VESELI DECEMBER

Meseca decembra smo uživali in se zabavali v igri s kartonskimi škatlami, v katerih so bila različna presenečenja.
Otroci so z lastnim ustvarjanjem (slikanje s prstki ,odtiskovanje dlani, oblikovanje slanega testa igranje na inštrumente,plesom…..) pripomogli k veselem vzdušju in praznično okrašeni igralnici, ter garderobi.
Družili smo se s svojimi vrstniki iz sosednjih skupin in starejšimi otroci.
Obiskal nas je dedek Mraz in nas obdaril.

 

Galerija>>

 
MAVRICE v Novembru

Otroci so prinašali v vrtec svoje ljubkovalne igrače – medvedke. Odločili smo se, da medvedke vključimo v naše delo. Otroci so za svoje medvedke zelo lepo skrbeli – kuhali, hranili, jim peli pesmice, z njimi plesali. Seznanili smo se tudi z zgodbico »Trije medvedi«. Otroci so usvajali velikostne  (velik, majhen) in prostorske odnose. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo »Beli muc, ki je bil čisto črn«.

 

Galerija>>

 
METULJI V NOVEMBRU

Otroci iz skupine Metulji smo se v mesecu novembru igrali z žogami, veliko smo telovadili v igralnici in telovadnici ter uživali v prvem snegu. Igrali smo se tudi z lesenimi natikankami in si ogledovali različne slikanice in knjige.

 

Galerija>>

 
MOJI SPRETNI PRSTKI

Meseca novembra smo razvijali prstne spretnosti oz .finomotoriko. Igrali smo se z različnimi predmeti, žogami ,baloni, slanim testom, kockami…… Raziskovali smo barvne svinčnike, prstne barve, barvne tapete na katere smo lepili različne predmete. Skupini se je pridružila nova deklica.

 

Galerija>>

 
Jesen v vrtcu

Prvi teden oktobra smo praznovali teden otroka katerega namen je bil spoznavanje sovrstnikov, druženje. Pripravili smo pestre dejavnosti: peka piškotov, prepevanje pesmic ob spremljavi kitare, druženje z otroki enote Zmajček (poligon, bansiji).
Spoznavali smo jesenske plodove, okušali, manipulirali in ustvarjali z njimi. Ogledali smo si lutkovno predstavo »Debele repa«, ki jo je pripravila Renata.