promo
Skupne dejavnosti
PROJEKT-OSTAL BOM ZDRAV

V sklopu projekta Ostal bom zdrav,smo v mesecu Novembru izvedli Teden slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk(kruh,maslo,med,mleko in jabolka). Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.V ta namen,nas je obiskala čebelarka,ki nam je predstavila čebeljo družino in pridelavo medu,pri zajtrku pa nas je obiskala tudi čebelica Maja.

 

 

 
MEDI MEDO

Projekt Medimedo je namenjen otrokom, ki se prav tako srečujejo z zdravniškim poklicem. Ker ta srečanja po navadi niso najbolj prijetna, je cilj projekta zmanjševanje strahu pri otrocih, ki jih navadno bele halje in zdravniški instrumenti strašijo. S tem namenom projekt obiskuje različne vrtce po Ljubljani in Sloveniji, kjer skozi igro z otroki skupaj spoznavamo zdravniško delo in orodje, ki ga zdravniki uporabljajo.

 

 

 
HIŠPOT

Z otroki smo se udeležili vodenega dogodka HIŠPOT, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Ustavili smo  se na eni izmed 17.-ih postaj; izdelali glasbilo in letalni pripomoček, pri drugi točki smo si ogledali tri različne eksperimente

 

 

 
IZLET NA KORANT

10. oktobra smo se z avtobusom odpeljali na prvi skupni izlet v tem šolskem letu. Naš cilj je bil nabrati čim več kostanja in uživati v jesenskem gozdu in naravi. Naslednji dan smo imeli kostanjev piknik, napolnili smo naše želodčke s slastnim kostanjem ter ponudili kostanj tudi vrstnikom.

 

 
TEDEN OTROKA

Tako kot vsako leto, je tudi letos v prvem tednu oktobra potekal TEDEN OTROKA. V enoti vrtca Zelena jama  smo se strokovne delavke potrudile, da smo pripravile za otroke pester program. 
Teden smo pričeli  z že tradicionalnim Prijateljskim krogom v avli, ko se skupine predstavijo s svojo točko.  
Veliko smo se družili, peli smo in plesali. Jaslični oddelki so imeli pravo čajanko. Tudi ustvarjali smo veliko, iz naravnega in odpadnega materiala – otroci so prava zakladnica idej. Starejše skupine so se udeležile ustvarjalnih delavnic, ki jih organizira ZPM. Povedali so, da jim je bilo zelo všeč.
Tudi skupine, ki so si ogledale risani film v Koloseju in železniški muzej, so bile navdušene.
Lepo vreme smo izkoristili za jesenski kros. Čestitke vsem tekačem!
Teden smo zaključili s piknikom, pekli smo klobasice in se zelo, zelo zabavali.

 

Galerija>>

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 2