promo
Objave
S ŠTIRIMI TAČKAMI V GOZD

 

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke

S ŠTIRIMI TAČKAMI V GOZD (12.11.2018)

Izhodišče: Gozd odet v jesensko “obleko”. 

CILJI: 

  • Otrok spoznava “igrišča” v naravi.
  • Otrok spoznava, da je svet narave prostor za raziskovanje in domišljijo.
  • Otrok krepi zaupanje do živali ter uživa v spontani in vodeni igri z njimi.
Več ...
 
Psa Thor in Lox na obisku v oddelku otrok, starih med 5 in 6 let

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: ŽABICE, starost otrok od 5 do 6 let

Psa Thor in Lox na obisku v oddelku otrok, starih med 5 in 6 let

Otroci niso vedeli, kdo bo prišel na obisk, zato so že od jutranjega prihoda v vrtec med seboj ugibali, kdo bi to lahko bil.

Posedli smo se v krog in nestrpno čakali trkanje na naša vrata. Ko sta skozi vrata vstopila ga. Dušanka in njen čokoladni labradorec Thor, se je otrokom na obrazu zarisal nasmeh in neizmerno veselje. Za njima pa je veselo pristopical še border collie Lox in njegova vodnica Neja.

Več ...
 
Pes Kaj z otroki raziskuje gozd

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: ŽABICE, starost otrok od 5 do 6 let

Pes Kaj z otroki raziskuje gozd

Narava se je res že dodobra odela v jesenske barve, a dnevi so bili še vedno prijetno topli, zato smo se odločili, da odidemo na potep v gozd. Tja smo odšli z mestnim avtobusom in ko smo izstopili iz avtobusa, nas je na bližnjem parkirišču pričakal prikupen štirinožni prijatelj Kaj s svojo vodnico Suzano. Skupaj smo odšli do hriba in se na jasi posedli v krog.

Več ...
 
SPOZNAVAJMO ŽIVALI

  

Projekt: SPOZNAVAJMO ŽIVALI
Vrtec Zelena jama, enota Vejica
Skupina: skupina Andreje D. in Mojce K.; starost otrok od 5 do 6 let

A)    15.5.2018 – OBISK ANDREJE – PREDSTAVITEV KONJ

Andrejo (našo svetovalno delavko) otroci dobro poznajo. Vedo, da kadar nas obišče ona, navadno pride tudi kakšna žival. Tokrat so otroci vedeli, da nas obišče, niso pa vedeli , katero žival bo pripeljala s seboj. Prvo njihovo vprašanje je torej bilo:  »Katero žival si pripeljala?«
Andreja je s seboj prinesla kar nekaj vreč in škatel, a živali ni bilo nobene. Povedala je, da ima to žival doma, pravzaprav na kmetiji, ker ta žival potrebuje hlev in ogromno prostranih travnikov. Katera žival je to in zakaj je ni pripeljala s seboj?

Otroci: »Konj!«
Niko: »Ker je prevelik.«

Kaj pa je potem prinesla s seboj?

Iz vreč in škatel je zložila pred otroke veliko različne opreme in predmetov, ki jih potrebuje za svojega konja - kobilo Evo, ki je stara 22 let. Dobila jo je pri veterinarki, ko je bila Eva stara 11 let in kar precej bolna. Lepo je skrbela zanjo in Eva se je pozdravila. Zdaj jo Andreja lahko spet  jaha.
Andreja je otrokom preko fotografij predstavila konja in opremo, ki jo potrebuje za nego konja ter za jahanje. Med pripovedovanjem so posamezni predmeti krožili med otroki, da so si jih lahko ogledali od blizu in jih imeli tudi v rokah.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 2