promo
Dogodki
VSEGA PO MALO

V razvojnem oddelku je v  tem mesecu bilo kar pestro dogajanje. Imeli so glasbeno plesni dan, ko so spozanavali instrumente, poslušali glasno in nato tudi zaplesali. Podali so se na enega izmed izletov, ki je zahtevan po programu Mali sonček in  tako obiskali ljubljanski grad. Imeli so tudi ustvarjalni dan. Nabrali so si jesensko listje, z njim ustvarjali in slikali s prstnimi barvami. Obiskala jih je  ambasadorka nasmeha Irena s svojim psom Sergiom. Otroci so spoznavali psa in se z njim tudi igrali. Da je mesec bil še slajši pa so so pekli muffine in se ob tem učili merjenja količin ter se urlili v vzdrževanju koncentracije in spretnosti fine motorike. Vse skupaj pa so zaključili z obiskom tržnice v BTC-ju, kjer so si kupili buče in jih nato tudi izrezovali.

 

 

 
KROS

Na vrtčevskem igrišču je bil organiziran kros. Tekli so otroci vseh skupin drugega starostnega obdobja. Vsi sodelujoči so bili tako v vlogi tekmovalcev, kot tudi v vlogi navijačev. Najprej so se skupaj s Piko Nogavičko ogreli, potem pa odtekli svojo progo. Na koncu so bili nagrajeni z medaljo in prisluhnili so še slovenski himni. Z udeležbo na krosu so si tudi pridobili enega od sončkov v projektu Mali sonček.

 

 
POHOD

Vse tri skupine 5-6 letnih otrok  so se odpravile na Golovec, kjer so nabirali kostanj.

 

 
SMLEDNIŠKI GRAD

Tri skupine 5-6 letnih otrok so opravile jesenski planinski izlet za program Mali sonček. Povzpeli so se na Smledniški grad. Na izlet so se pripravili že dan prej, ko so se pogovorjali o potrebni športni opremi, ki je potrebna za izlet.

 

 


 
USTVARJALNE DELAVNICE

Dve skupini 5-6 letnih otrok strokovnih delavk Vojke Purgar, Saše Jankovec, Erike Eržen in Maje Golič Završan iz enote Vejica sta se udeležili ustvarjalnih delavnic v medgeneracijskem centru Moste.

 

 
Kolesarski dan

Tri skupine 5-6 letnih otrok iz enote Vejica so v okviru tedna mobilnosti izvedle kolesarski dan. Otroci so v vrtec pripeljali svoja kolesa, skiroje ali poganjalce in kolesarske čelade ter se vozili po vrtčevskem igrišču ter na asfaltnem igrišču za vrtcem in spretno vijugali med stožci.

 

 

 
Tabor na kmetiji Zgornji Zavratnik

5-6 letniki so se skupaj s strokovnimi delavci odpravili na tridnevni tabor na kmetijo Zgornji Zavratnik, kjer so spoznavali kmečko življenje, se srečali s pastirjem, gozdarjem, spoznavali domače živali, se učili plesti košarice in iskali gozdnega škrata.