MENU - ENOTA VRBA

1_2600.jpg
V sklopu eko projekta Z gibanjem do zdravja so v drugem nizu tri skupine 2-3 letnih otrok izvedle gibalno urico. V treh igralnicah so bile pripravljene tri gibalne dejavnosti in skupine otrok so se izmenično preizkusile v njih: gibalni poligon, pajkova mreža in razgibavanje z žogicami.

 1_6600.jpg
Že deveto leto zapored je potekal tradicionalni slovenski zajtrk, ko se otrokom ponudi črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko lokalnih pridelovalcev in proizvajalcev. Posebnost letošnjega zajtrka pa je bila, da je bil na hodnikih vrtca pripravljen tudi mini zajtrk za starše in vse, ki zjutraj pripeljejo otroka v vrtec. Otroke je že pred zajtrkom obiskala čebelica, ki je otroke nagovorila in jim zapela pesmico o čebelici. Skupine otrok od tretjega leta naprej pa so si tekom dopoldneva ogledali še film o čebelah – o kranjski sivki.

1_9600.jpg
V tednu od 11.11. do 15. 11. je potekal teden slovenske hrane. V skupinah so potekali različni projekti o hrani. Nekateri so spoznavali sadje in zelenjavo, eni so trli orehe in lešnike, drugi so se posvetili prepoznavanju okusov, spet drugi so si skuhali čežano ali pa pekli orehove rogljičke. Teden se je zaključil s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

1_2480.jpg
Vse skupine otrok od dveh let dalje so v tem mesecu uživale v jesnskih radostih. Naše igrišče je namreč bogato z jesneko oddejo in tako so otroci najprej lahko uživali v tekanju in kotaljenju po listju, listje so tudi nabirali, ga opazovali....na koncu pa so s pomočjo grabelj in metel naredili ogromne kupe, katere so nato tudi pospravili in odpeljali z »velikim sesalcem« bi rekli otroci.

1_1427.jpg
Strokovni delavki sta pripravili in večkrat odigrali igrico Razbita buča. Ogledali so si jo vsi oddelki 2-3 let, dva oddelka 3-4 let in razvojni oddelek.

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto