MENU - ENOTA ZMAJČEK

IMG_8707600.JPG
V mesecu novembru smo si ogledali abonmajsko predstavo MUCA COPATARICA, se seznanjali z instrumentom klarinet in poslušali igranje nanj. V telovadnici smo se razgibavali. Spoznavali smo bučo (tipali, kotalili, poskušali dvigovati, odstranjevali peške…), poslušali zgodbico o razbiti buči, si ogledali predstavo o buči, se igrali z lutkami.

IMG_20191113_104926600.jpg
Otroci, katerih starši so podpisali soglasje, že od konca oktobra sodelujejo v raziskavi z naslovom Vpliv spodbujanja teorije uma otrok na razvoj njihove simbolne igre. Otroci se srečanj, ki potekajo individualno 1x na teden, radi udeležujejo.
V tem mesecu smo se veliko ukvarjali s knjigami in kulturo na splošno. Na sporedu je bila prva predstava abonmaja, imeli smo teden slovenske hrane s tradicionalnim zajtrkom in spoznavali smo Kamišibaj. To je miniaturno gledališče - oder s premikajočimi slikami. Ob koncu meseca smo imeli za razvojno skupino Formativnega spremljanja hospitacijo. Delo je potekalo v skupinah, glavni namen pa je bil razvijanje pozornosti in
...

IMG_20191111_093945600.jpg
V preteklem mesecu smo si ogledali predstavo Muca Copatarica, ki je bila otrokom zelo všeč. Tudi sicer imajo radi to pravljico in si jo večkrat zaželijo pred spanjem. Ponovno smo se učili barve, tokrat še bolj poglobljeno preko raznih iger po NTC metodi. Maša nam je na zanimiv način predstavila čebelice in vse v povezavi z njimi.

20191126_092904450.jpg
V mesecu novembru smo se posvetili igri in ustvarjanju kotička Gledališče. Otroci so se preizkusili v igri vlog, improvizaciji in igranju z lutko.
Obeležili smo tradicionalni slovenski zajtrk, v skupino smo povabili Mašo, ki nam je predstavila poklic čebelarja in življenja čebel.
V Kinu Dvor smo si ogledali sklop animiranih filmov Slon kolesari po svetu.
Otroci so v Ledeni dvorani v Zalogu pridobivali veščine drsanja na ledu.

7.jpg
Glavna tema tega meseca je bila pravljica: Pod medvedovim dežnikom. Večkrat smo jo prebrali, jo obnavljali in jo na koncu že skoraj da znali na pamet. V telovadnici smo jo uprizarjali z gibanjem živali iz pravljice, jo ob branju tudi glasbeno spremljali in tako nadvse uživali ob igranju na instrumente. Ogledali smo si tudi predstavo Gozd raja v Španskih borcih. V okviru slovenskega tradicionalnega zajtrka pa smo se naučili še nekaj novega o čebelah.

DSCN1355600.JPG
Vsak petek našo igralnico izkoristimo za gibalne dejavnosti. Nekaj utrinkov našega ¨miganja¨ na različne načine…
Poteka prosta igra otrok s kartonskimi škatlami ter igra v veliki kartonski hiši.
Iz slanega testa smo izdelovali novoletne okraske.
V mesecu novembru smo sprejeli dva novinca v oddelek, dečka in deklico.
vzgojiteljica: Petra Peternelj
pomočnica vzgojiteljice: Mojca Grum

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto