MENU - ENOTA ZMAJČEK

Drsanje_3600.JPG
Tečaj drsanja v Zalogu so vodili naši strokovni delavci, ki imajo opravljeno usposabljanje za vaditelja drsanja ob pomoči dveh vaditeljev iz Športnega društva Srečni Luka, ki je bil tudi izvajalec tečaja. Potekal je 6x po 45 minut. Otroci so si drsalke lahko izposodili pri izvajalcu, čelade pa v vrtcu. Prav vsi otroci so osvojili naloge, ki so predvidene v Gibalno športnem programu Mali sonček .V Kinu Dvor ogledali smo si ogledali 7 risanih filmov s skupnim naslovom »Slon kolesari po svetu« ( 26.11. ).

IMG_8697480.JPG
V mesecu oktobru smo se igrali in manipulirali z jesenskimi plodovi, pobirali listje in hodili po njem, slikali s čopiči in prstnimi barvami, tiskali jabolka, okušali različne vrste sadja in zelenjave, poslušali jesenske zgodbice, prepevali že znane pesmice, se seznanjali z novimi in praznovali rojstni dan.

IMG_20191003_102031480.jpg
Dva večja dogodka sta bila v oktobru. Prvi je bil jesenski kros za mlajše otroke, drugi pa jesenski piknik, ki je bil tudi malo športno obarvan. Vmes smo raziskovali gledališko igro na različnih nivojih in v različnih oblikah, nabrali divji kostanj, se z njim igrali, bili veliko zunaj, urejali igrišče, se urili v samostojnosti pri skrbi zase…

IMG_20191014_110214480.jpg
V oktobru smo z otroki iz skupine Sovic sodelovali na jesenskem mini krosu. Iz jabolk, ki so nam ostala smo si spekli slasten jabolčni štrudel, seveda smo jih morali najprej olupiti in narezati na majhne koščke. Na igrišču vrtca smo se pridružili jesenskemu pikniku, kjer smo si ogledali kako se pridela jabolčni sok, spekli smo klobase in jih z veseljem tudi pojedli.

20191022_102040360.jpg
V skupini Mravljice smo v mesecu oktobru bili športno aktivni. Odpravili smo se na Pohod na Golovec, kjer smo nabrali veliko kostanja in ga v naslednjih dneh kuhanega pojedli. V telovadnici smo redno skrbeli za zdravo telo, otroci so si sami pripravili poligon.
V Španskih borcih smo si ogledali predstavo "Gozd raja", naslednji dan smo izdelovali glasbilo na delavnici Gozd raja.
V enoti smo pripravili piknik na igrišču, kjer smo pekli kostanj in klobase, trli smo orehe in stiskali jabolka v jabolčni sok.
Ker smo pomladi lepo skrbeli za vrt, smo sedaj želi sadove- iz bučk smo pripravili bučne polpete in jih ponudili drugim.
Pobrali smo tudi poprovo meto in
...

5da9a5afe47e98671f6238ea480.jpg
Miške smo se v mesecu oktobru posvečale gasilcem, reševalcem in policistom. Ogledali smo si Gasilsko brigado v Ljubljani, se tam veliko novega naučili in skozi celotni mesec pridno prinašali v vrtec material na dano temo. Tople jesenske dni pa smo izkoristili za sprehod do Kodeljevega, piknik s prijatelji in jesenski kros.

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto