MENU - ENOTA ZMAJČEK

5d84b834e47e98e32c623d45600.jpg
Miške smo v septembru navezovale prijateljske stiki, z novimi prijatelji, ki so se nam pridružili s 1. 9. 2019. Seznanjali smo se z upoštevanjem pravil, dogovorov in se predvsem poskuali čim bolje navaditi na večje število otrok v skupini. Veliko smo peli, plesali in dočakali naši prvi letošnji izlet v Arboretum Volčji Potok, kjer smo vsi zelo uživali.

1_1576.jpg
V letošnjem šolskem letu smo skupina Mehurčki. To je jaslični oddelek, starost otrok pa je 1-2 leti. Z mesecem septembrom so se začeli uvajati štirje otroci, štirje otroci so prestopili k nam iz Matejine, Špeline skupine. Otroci najraje ustvarjajo in se igrajo v sobi. Lotili smo se že nekaterih dejavnosti:
spoznali smo prstne barve-tiskali smo s prsti,
preizkusili smo se v čečkanju z barvicami,
na plakatu smo občrtali in izrezali obrise otrok,
poimenovali smo dele telesa na obrisu,
odtisnili dlan na plakat z obrisom,
v slano testo smo odtisnili otrokove bosa stopala, katere bomo prilepili na plakat z obrisom
seznanjali smo se z
...

Kros_1600.jpg
Imeli smo predstavitve vseh nadstandardnih dejavnosti in sicer: plesne urice, košarka, angleščina, gimnastika in petje. V treh tednih so otroci opravili tečaj rolanja, ki je opisan v eni izmed nalog za Mali sonček, tečaj je vodil Klemen Krašovec. Udeležili smo se jesenskega krosa v Štepanjskem naselju, ki ga organizira SD Novinar.

 

IMG_20190522_105559600.jpg
Maj ni bil prav nič majski in namesto, da bi bili ob sončnem in toplem vremenu zunaj, smo morali biti v igralnici in na hodniku. Zato smo promet spoznavali bolj skozi igro kot da bi ga doživljali. Ker pa se naš govor še razvija in včasih bolj slabo poslušamo, pri govorjenju pa prehitevamo drugega, smo nekaj časa posvetili tudi tem temam, oziroma bolj igram za razvoj govoril.

 

1_13600.jpg
Stonoge smo mesec maj pričele kot se za spomladi spodobi, in sicer športno s pohodom ob žici. Kljub rahli utrujenosti smo vztrajali do konca in si priznanje pošteno zaslužili.
Pogovarjali smo se o naši Sloveniji, se seznanili z grbom, himno in zastavo, katero smo tudi izdelali, in sicer s pomočjo »trganke«. Pridno pa smo tudi vadili naš ples, s katerimi se bomo predstavili na Zmajčkovem dnevu.
Ta mesec je našo skupino zaznamovala tudi spremeba, saj se je 20. 05. 2019 skupini pridružila nova vzgojiteljica, Anja Ažman Janežič. Skupaj smo se navajali drug na drugega in se trudili stkati čim lepše prijateljske vezi, kar nam sedaj že zelo dobro uspevala.
Pogovarjali smo se tudi o pomladi, ki nam letos
...

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto