MENU - ENOTA ZMAJČEK

 

DSC03256600.JPG
2. aprila smo se vse starejše skupine udeležile pohoda na Golovec.
Otroci l. 2015 so si ogledali predstavo Opičja uganka.
Mesec je bil posvečen ritmu, glasbi in plesu – igrali smo se ritmične igre z bobni, plesali in se zabavali.
Obiskali smo igrišče na Fužinah.
Reševali smo naloge za Cici veselo šolo.

DSCN0828600.JPG
V mesecu aprilu smo se igrali različne socialne igre, brali zgodbice in se gibali. V skupini smo se pripravljali na obisk vrtca Metlika. Predstavili smo se z NTC igrami, ki smo jih izdelali sami. Okrasili smo igralnico in hodnik s papirnatimi metulji. Plešemo ples, s katerim se bomo predstavili ob zaključku leta. Odšli smo na športne igre moščanskih vrtcev v športno dvorano Baza v Štepanjskem naselju, kjer smo se udeležili Polžjih iger. Igrali smo se različne igre, kot so hoja po lokvanjih, reševanje poškodovanih, igre s padalom ter zaplesali ples Otroci sonca. Praznovali smo rojstni dan dečka. S starejšimi skupinami smo se odpravili na Golovec.

...

20190418_093150450.jpg
V aprilu smo izvedli Pohod enote na Golovec, skupaj z več skupinami smo se odpravili na pohod. Otroci so raziskovali gozd.
Mlajšim skupinam smo Mravljice predstavile naš nastop : dramatizacijo pravljice Gradič in ljudske plese.
Pričeli smo s pripravami na Zmajčkov dan, sestavili smo koreografijo ljudskega ruskega plesa. Spoznali smo zemljevid sveta, globus, spoznavali orientacijo po zemljevidu. Ugotavljali smo kje je naša država, našo zastavo in grb.
Intenzivneje smo začeli z urejanjem vrta, posejali smo nekaj vrtnin in zelišč.
V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo si ogledali lutkovno predstavo »Jure in Jaka«.

...

 

DSCN6168600.JPG
V aprilu smo se pri Gusarjih posvetili družini, se pogovarjali o družinskem drevesu, sorodnikih ( od kod izhajajo ), zbirali fotografije, ugotavljali podobnosti…Na sprehodih smo si ogledovali kje stanujemo in se naučili vsak svoj naslov.

IMG_20190305_092619600.jpg
V marcu smo pri Sovicah veliko časa posvetili družinam. Otroci so prinesli fotografije svojih družin ter jih prilepili v svoje hišice, ob katerih smo se veliko pogovarjali. Odpravili smo se tudi s škornji iskati velike luže, kjer so otroci z velikim navdušenjem čofotali. Naučili smo se igrico »Osliček kdo te jaha?«, ki se jo otroci zelo radi igrajo. Praznovali smo tudi pust, ter se našemili v prave pustne šeme. Imeli smo tudi popoldansko druženje z družinami ter eksotičnimi živalmi. Družbo so nam delali: hrošč, tisočnoga, žaba, ptičji pajek, bradata agama, dve kači ter činčila.
GALERIJA

...

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto