MENU - ENOTA ZMAJČEK

 

IMG_20190329_092953600.jpg
Marec se je pričel s peko palačink. Nanje smo povabili skupino Rožice, saj nam je njihov Žiga, ki že bere, prebral zgodbico. Potem je sledil pust, pa različne dejavnosti za krepitev ročnih spretnosti, zavedanje čustev, rojstni dnevi, daljši sprehodi in prvi nastop za starše ob Materinskem dnevu.

IMG_20190321_113441600.jpg
V marec smo zakorakali pustno opravljeni. Šemljenje, preoblačenje v kostume, igranje različnih vlog, to nam je dajalo spodbude za dejavnosti še ves mesec. Ogledali smo si tudi predstavo Ribek, v izvedbi šolarjev, kar je bil naš prvi obisk gledališke dvorane in vsem je bila predstava zelo všeč. Veliko smo se v tem mesecu pogovarjali o družinah, o različnih družinah, kdo vse je družina, pa tudi o živalskih družinah. Našem vabilu se je prijazno odzvala ga. Ana Jakopič, Leonova mamica in "prinesla" na ogled svoj nosečniški trebušček. Ker je bilo lepo vreme, smo jo pogosto mahnili tudi na daljši sprehod, do Kodeljevega ali pa do parka Muste.

...

 

3ccmUyiqu71n.png
Mesec marec smo začeli v pustnem duhu. Že prej smo si ustvarili poseben kotiček za preoblačenje, ki je postal nov igralni kotiček . Pustni torek smo praznovali tako, da smo okrasili igralnico in garderobo ter pripravili druženje med skupinami, vsaka skupina se je predstavila na "modni pisti", nato smo skupaj še zaplesali in zarajali.
V marcu smo si ogledali dve kulturni predstavi in sicer smo si v Cankarjevem domu koncert simfoničnega orkestra z naslovom »Izgubljena paličica Vile Apolonije«, v Španskih borcih pa smo si ogledali predstavo z naslovom »Butalci«, ki so jo zaigrali študentje predšolske vzgoje.
S prebujanjem pomladi smo začeli tudi v igralnici, zasadili smo
...

Pust_1600.JPG
Na Pustni torek smo pripravili modno revijo, prikaz vseh mask in skupni ples z vrstniki.
Pogovarjali smo se o zgradbi našega telesa, njegovih organih in njihovi funkciji, ter spoznavali kako smo prišli na svet. V Hiši otrok in umetnosti smo si ogledali interaktivno predstavo »Srce in popek«, v kateri nam je bila predstavljena notranjost človeškega telesa.
Drugo polovico meseca smo posvetili predvsem mamicam, saj smo se pripravili na nastop, jih povabili v vrtec in jim polepšali Materinski dan.
GALERIJA

...

DSC03136600.JPG
V marcu smo s starejšimi otroki obiskali Cankarjev dom in si ogledali koncert Izgubljena paličica vile Apolonije in v Španskih borcih predstavo Gozd raja.
V LGL smo imeli lutkovno predstavo Zverinice iz Rezije.
Naš daljši sprehod je bil enkrat na Golovec, enkrat do igrišča na Žalah in obisk šolske plavalne tekme na bazenu v Tivoliju ter sprehod po Tivoliju.
Začeli smo z učenjem plesa iz Dominikanske republike, pri čemer nam pomaga mama naše deklice A.

 

received_336091953667068600.jpg
Februarja smo se še vedno ukvarjali s svetlobo in sencami, saj so dejavnosti iz tega področja otroke zelo pritegnile. Skozi igro smo spoznavali kaj vse se lahko igramo, če zatemnimo prostor in prižgemo baterijsko svetilko. Tako smo velikokrat uporabljali senčno gledališče s pomočjo katerega smo se naučili pesmico Prišla je miška iz mišnice ali pa podoživljali pravljico o Zverjaščku. Ali pa prepoznali predmete po obrisu. Ali pa se igrali z njim kar tako. Izkoristili smo lepo vreme in hodili na sprehode. Prišli smo vse do Kodeljevega, pa tudi na igrišču Muste smo bili že dvakrat. Otroke je nasmejala gledališka predstava Dino in čarobni Toni. Tudi
...

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto