promo
Zdravje otrok

Največ bojazni, ki spremljajo bivanje otrok v vrtcu, je namenjenih obolevanju. Upoštevati je treba, da so bili otroci do vstopa v vrtec večinoma v domačem varstvu, odmaknjeni od večine zunanjih bolezenskih dejavnikov, pa tudi imunski sistem še ni dokončno razvit.  Gotovo pa bo obolevanj v vrtcu bistveno manj, če boste starši upoštevali naslednja priporočila:

  • V vrtec sodi samo zdrav otrok. Če otrok zboli, potrebuje poleg same nege tudi mir in bližino mame ali očeta, nikakor pa ne vrtčevskega okolja (v takih primerih pogosto pride do ponovnega obolevanja, saj otroku v skupini ne moremo nuditi okolja, v katerem bi se njegov imunski sistem opomogel).

  • Od zadnjega pojava bolezenskih znakov (npr. bruhanje, driska,…) mora miniti najmanj 24 ur oz. v primeru vročine najmanj 48 ur, preden lahko otroka pripeljete nazaj v skupino.

  • Pojav nalezljive bolezni pri otroku čim prej sporočite vzgojiteljici ali drugi odgovorni osebi.
V primeru pojava nalezljivih bolezni v skupini, ukrepamo tako, da se igralnice pogosteje prezračuje, čiščenje igralnic se izvaja s čistili, ki vsebujejo dezinfekcijsko sredstvo, poleg vseh površin, ki jih otrok doseže, se razkužuje tudi igrače, otroke se spodbuja k pogostejšemu umivanju rok, v tem času se otrok ne združuje,...
Vodja prehrane in ZHR: Simon Nemeš
Telefon: 01/ 520-67-08
Mobi: 040/ 242 367
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.