promo
Objave
Psiček Kaj z vodnico Suzano drugič pri nas na obisku

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: oddelek Danijele in Ele, starost otrok od 2 do 3 leta

Psiček Kaj z vodnico Suzano drugič pri nas na obisku

Ponovno nas je obiskal kužek Kaj, zelo veseli smo bili istega kužka, saj imata dva otroka strah in tako je bilo lažje za njiju, da je bil isti kužek ponovno pri nas.
Pred njegovim obiskom smo se veliko pogovarjali o kužkih, kaj imajo radi, kaj vse počnejo kužki in da potrebujejo veliko gibanja.
Z otroki smo hodili v telovadnico, si pripravili poligon, velikokrat vzeli s seboj našo ročno lutko kužka Tačka. Otroci so bili zelo veseli, ko so skupaj telovadili in se gibali z našim prijateljem. Tako je le napočil čas, ko nas je obiskal naš kuža Kaj, pričakali smo ga v igralnici, kjer je ponovno pokazal nekaj trikov, otroci so ga lahko pobožali, mu dali priboljšek, nato pa smo se skupaj odpravili proti telovadnici. V telovadnici smo imeli pripravljen poligon, kjer smo na začetku mi pokazali Kaju, kako telovadimo na poligonu, nato pa je tudi kuža Kaj korajžno premagal vse ovire in naloge poligona.

Več ...
 
Kaj in Suzana na obisku v vrtcu

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: oddelek Ane in Nike, starost otrok od 2 do 3 leta

Kaj in Suzana na obisku v vrtcu – 7. januar 2019

Po novoletnih praznikih so se otroci razveselili obiska kužka Kaja. Pred prihodom smo se razgibali v avli. V sobi pa smo se v krogu posedli na stole in ob petju nestrpno čakali obisk. Ko so otroci zaslišali trkanje, so utihnili in pozorno gledali proti vratom, kdo bo vstopil… Zagledali smo Andrejo in Suzano s kužkom Kajem. Najprej sta se Suzana in njen kuža Kaj otrokom predstavila, kuža je tiho in mirno sedel na odejico na tla.

Po dva otroka sta prišla do Kaja, ga pobožala. Otroci niso imeli nobenih težav s čakanjem na vrsto.

Več ...
 
Psiček Kaj z vodnico Suzano na obisku v vrtcu

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: oddelek Danijele in Ele, starost otrok od 2 do 3 leta

Psiček Kaj z vodnico Suzano na obisku v vrtcu

Naš najpomembnejši zastavljeni cilj je bil: prvi stik s kužkom. Na prihod kužka smo se z otroki pripravljali na različne načine. Začeli smo s spoznavanjem kužkov preko knjig in slikanic, se pogovarjali o kužkih…
Nato smo v naš jutranji krog sprejeli še enega prijatelja in sicer ročno lutko kužka, preko katerega so se otroci učili odnosa do živali, kje moramo kužka pobožati, da se kužek prestraši, če kričimo… Seveda pa naš kužek ni mogel biti brez hiške in tako je dobil svojo pasjo uto in ime. Otroci so ob naših dejavnostih zelo uživali, izrazili veselje do ročne lutke, jo božali in se dejansko vživeli kot v pravega kužka.

Več ...
 
Bernski planšarski pes Sergio na rednih obiskih v vrtcu

     

Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
VVrtec Zelena jama, enota Vejica
Skupina: oddelek Nives in Janje, starost otrok od 2 do 6 let (razvojni oddelek)

Bernski planšarski pes Sergio na rednih obiskih v vrtcu

V petek, 5. oktobra 2018, nas je prvič v skupini Metuljčki, v Vrtcu Zelena jama, enota Vejica, obiskal terapevtski par društva Ambasadorji nasmeha. Obiskala sta nas vodnica Irena in bernski planšarski pes Sergio.

Najprej smo se spoznavali, povedali svoja imena in pobožali psa velike postave in nežnih gibov. Pripravili smo mu tudi vodo, če bo žejen. Nato je vsak otrok imel svojih nekaj minut za druženje s Sedežem. Otroci so ga lahko pobožali, se ga dotaknili, mu počesala dlako, nekateri so mu dali tudi priboljške z roke ali blazinice. Drug na drugega so se zelo dobro odzivali, otroci so se smejali, želeli so se stiskati s kužkom. Všeč jim je bilo, ko je mahal z repom, se usedel in ulegel na ukaz, dal tačko. Najstarejša dečka sta mu lahko že sama dajala ukaze, nad čimer sta bila navdušena. Za konec je Jakob Sergiu prebral še kratko zgodbico. Prisotnost para v skupini je pozitivno vplivala tudi na igro otrok in njihovo sproščenost. Čas s psičkom je hitro minil, tako da komaj že čakamo naslednji obisk, ko bomo lahko skupaj z njim izvedli tudi kakšno kratko igrico, aktivnost in se naučili kaj novega.

V petek, 19.10. 2018, sta Irena in Sergio v oddelek Metuljčki prišla že drugič. Otroci so tokrat že vedeli, da morajo poskrbeti za to, da kuža ne bo žejen. Nato so počasi vsi premagali strah in začeli navezovati stik z njim. Nekateri so ga hranili, mu dajali ukaze ali pa so mu prebrali kakšno pravljico. Da bo kuža ostal lep, so ga otroci tudi počesali in tako prek predmetov prihajali v stik z njim. Ker je otroke zanimalo, kam gre kuža, ko zapusti vrtec, smo se skupaj pripravili na odhod ven in odšli na sprehod do njegovega avtomobila. Otroci so lahko prijeli za povodec in sledili Sergiu. Veliko pogosteje kot prvič so iskali stik z njim in ga hodilo božati ali samo opazovati. Druženje je minilo zelo hitro.

 

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 4