MENU - ENOTA ZELENA JAMA

20190530_170816600.jpg
Letovanja v Zambratiji smo se skupina Žabice prvič udeležili. Bivali smo v obnovljeni obmorski vili, ki stoji v parku z visokimi borovci, igrišču za nogomet in veliko igrali.
Z otroki smo raziskovali morsko obalo in življenje v morju. Iskali smo skriti zaklad, do katerega so nas vodile različne naloge. Vsak dan pa smo si na plaži privoščili tudi sladoled. Z vlakcem smo se odpravili do Umaga, kjer so si otroci na bližnji tržnici kupili igračko.
Vsako jutro pa je poštar otrokom prinesel pisma, ki so jih pisali starši. Predzadnji večer smo imeli disko z ostalimi otroki, ki so bivali v vili. Letovanje je bilo kljub slabemu vremenu pestro, zanimivo in predvsem
...

IMG_2878600.JPG
V Maju so nas obiskali KOLESARČKI.
Namen programa je, da otroke preko igre poučijo, kako se vesti v prometnem okolju. Postavljeni so v vlogo voznika štirikolesnika na nožni pogon in otrok doživlja dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Otrok je prav tako postavljen v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Otroci so na zabaven način naučil kako pravilno ravnati v prometu in seveda kot pešec.

20190508_160517600.jpg
V mesecu Maju, smo se Žabice in Zvezdice z avtobusom odpravili v adrenalinski kamp Menina pri Rečici ob Savinji. Vsaka skupina je bivala v svojih hiškah s svojim imenom.
V treh dneh smo odšli na podhod do kmečkega mlina, kjer smo si ogledali staro ohranjeno kmetijo, mlin in zbirko starin. Da pot ni bila dolgočasna, so jo popestrili s pripovedovanjem lokalnih pravljic in znamenitosti. Na koncu poti smo se zasluženo okrepčali z domačimi pekovskimi izdelki. Igrali smo mini golf, divjali po zunanjih igralih, en dan pa je bil namenjen adrenalinu, saj so otroci svoje sposobnosti preizkušali v adrenalinskem parku, na plezalni steni in v vožnji raftinga. Zadnji večer pa smo se
...

IMG_20190522_091629600.jpg
Mavrice smo v maju postali pravi mali muzikantje. Postopno smo spoznavali različne vrste instrumentov, jih preizkušali in z njimi ritmično ustvarjali. Prav tako smo se igrali instrumentalne uganke in zvočne slike. Veliko smo se gibali v telovadnici in na prostem, se urili v vožnji s poganjalci.
Uredili smo si tudi mini zeliščni vrtiček.

IMG_3988600.JPG
Cofki so v šolskem letu 2018/19 sodelovali v eko projektu: Spoznajmo talni živžav okoli nas – mravlje. Spoznali so mravlje in njihovo življenje. Ustvarili smo mravljišče v kozarcu, otroci so imeli možnost vsakodnevnega opazovanja mravelj. Spoznali so kakšne so, kaj jedo, kje živijo, kaj počnejo. Na podlagi opazovanja so otroci ustvarili veliko mravljišče, katerega smo razstavili v avli.

Thor_R4600.jpg
Projekt: Moj prijatelj ima štiri tačke
Vrtec Zelena jama, enota Zelena jama
Skupina: oddelek Ane in Nike, starost otrok od 2 do 3 leta
Obiskal nas je Thor (3. maj 2019)

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto