MENU - ENOTA ZMAJČEK

 

1_22450.jpg
V skupini smo v mesecu maju urejali vrt, posadili smo sadike iz korit, posejali še nekaj vrtnin. Otroci so pomagali pleti, urejati, saditi in zalivati. Tako smo na našem zelenjavnem vrtu vzgojili: redkvice, čebulo, fižol, korenje, peteršilj, krompir, solato, bučke, paradižnik in papriko. V zeliščnem vrtu nam uspevajo meta, melisa, drobnjak, bazilika, timijan, rožmarin in majaron. V sadnem vrtu so maline, jagode in ribez. Prav tako skrbimo za okrasni vrt z vrtnicami, trobenticami, tulipani in zvončki. Zelenjavo in sadje na vrtu smo tudi ustrezno označili. Iz mete in melise smo skuhali sirup, ki ga bomo ponudili na Zmajčkovem dnevu.
Pogovarjali smo se tudi o travniku, spoznali nekaj
...

 

DSCN6663600.JPG
Eko projekt : »Hrana od lokalne pridelave do krožnika - otroci spoznavajo kaj rastline potrebujejo za rast, kje uspevajo, kateri del rastline je užiten, skrbijo za sadike, pomagajo pri urejanju vrtička, si pripravljajo zdrave jedi ( spekli smo zelenjavno pizzo). Obiskali smo tudi glavno tržnico.
Opravljali smo naloge za Mali sonček, kolikor nam je vreme dopuščalo ( Pohod ob žici, kolesarjenje ).

 

IMG_20190412_092627600.jpg
Običajno dolgočasen in pust april je bil pri nas pisano obarvan. Veliko časa smo posvetili čutilom in čustvom, igri svetlobe in teme, senci ter barvam. Otroci poleg osnovnih barv suvereno obvladajo tudi mnoge druge barvne odtenke. Najbolj pa jim je všeč mavrica.

 

IMG_20190417_093610600.jpg
V mesecu aprilu smo si pri Sovicah spekli najokusnejše palačinke. Otroci so si sami tudi namazali čokolado z nožem, kar jim gre precej dobro. Zato si po novem otroci tudi pri zajtrku sami namažejo kruh. Ogledali smo si dramatizacijo Grad Gradiček, ki so jo zaigrali otroci iz skupine Mravljice. Veliko smo se igrali z lutkami iz zgodbice Piščanček Pik in se ob tem pogovarjali o naših čustvih. Na sončen dan, smo se že po zajtrku odpravili na izlet do Fužin, v park Muste. Ogledali smo si tudi zadnjo predstavo v sklopu abonmaja, »Opičja uganka ali Mamica, kje si?«. Še vedno se veliko in predvsem radi igramo skupinske igre; Kdo se boji črnega moža?, Bela Lilija,
...

 

DSC03256600.JPG
2. aprila smo se vse starejše skupine udeležile pohoda na Golovec.
Otroci l. 2015 so si ogledali predstavo Opičja uganka.
Mesec je bil posvečen ritmu, glasbi in plesu – igrali smo se ritmične igre z bobni, plesali in se zabavali.
Obiskali smo igrišče na Fužinah.
Reševali smo naloge za Cici veselo šolo.

DSCN0828600.JPG
V mesecu aprilu smo se igrali različne socialne igre, brali zgodbice in se gibali. V skupini smo se pripravljali na obisk vrtca Metlika. Predstavili smo se z NTC igrami, ki smo jih izdelali sami. Okrasili smo igralnico in hodnik s papirnatimi metulji. Plešemo ples, s katerim se bomo predstavili ob zaključku leta. Odšli smo na športne igre moščanskih vrtcev v športno dvorano Baza v Štepanjskem naselju, kjer smo se udeležili Polžjih iger. Igrali smo se različne igre, kot so hoja po lokvanjih, reševanje poškodovanih, igre s padalom ter zaplesali ples Otroci sonca. Praznovali smo rojstni dan dečka. S starejšimi skupinami smo se odpravili na Golovec.

...

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto