MENU - ENOTA ZMAJČEK

 

IMG_20190522_105559600.jpg
Maj ni bil prav nič majski in namesto, da bi bili ob sončnem in toplem vremenu zunaj, smo morali biti v igralnici in na hodniku. Zato smo promet spoznavali bolj skozi igro kot da bi ga doživljali. Ker pa se naš govor še razvija in včasih bolj slabo poslušamo, pri govorjenju pa prehitevamo drugega, smo nekaj časa posvetili tudi tem temam, oziroma bolj igram za razvoj govoril.

 

1_13600.jpg
Stonoge smo mesec maj pričele kot se za spomladi spodobi, in sicer športno s pohodom ob žici. Kljub rahli utrujenosti smo vztrajali do konca in si priznanje pošteno zaslužili.
Pogovarjali smo se o naši Sloveniji, se seznanili z grbom, himno in zastavo, katero smo tudi izdelali, in sicer s pomočjo »trganke«. Pridno pa smo tudi vadili naš ples, s katerimi se bomo predstavili na Zmajčkovem dnevu.
Ta mesec je našo skupino zaznamovala tudi spremeba, saj se je 20. 05. 2019 skupini pridružila nova vzgojiteljica, Anja Ažman Janežič. Skupaj smo se navajali drug na drugega in se trudili stkati čim lepše prijateljske vezi, kar nam sedaj že zelo dobro uspevala.
Pogovarjali smo se tudi o pomladi, ki nam letos
...

 

IMG_20190509_103303600.jpg
V mesecu maju smo pri Sovicah spremljali vreme. Predvsem so nas spremljali oblaki in dež, kar pa nam ni vzelo veselja do zabave in igre. Veliko smo peli, plesali in se igrali skupinske igre. Otroški pevski zob iz osnovne šole Zalog, nam je polepšal eno dopoldne s prepevanjem pesmic. Obiskali smo tudi telovadnico, kjer smo se preizkusili v premagovanju različnih ovir.

 

DSC03330600.JPG
6. maja smo imeli v enoti Zelena jama 'kolesarčke' – otroci so se spoznavali z osnovami varne vožnje in udeležbe v prometu.
9. maja je bil pohod po PST – naš cilj je bil kontrolna točka pri Fužinskem gradu.
Od 27. do 31. maja smo imeli letovanje v Umagu – pravo gusarsko pustolovščino, pod okriljem Planeta otrok. Kljub slabšemu vremenu smo se zabavali in uživali.

 

1_22450.jpg
V skupini smo v mesecu maju urejali vrt, posadili smo sadike iz korit, posejali še nekaj vrtnin. Otroci so pomagali pleti, urejati, saditi in zalivati. Tako smo na našem zelenjavnem vrtu vzgojili: redkvice, čebulo, fižol, korenje, peteršilj, krompir, solato, bučke, paradižnik in papriko. V zeliščnem vrtu nam uspevajo meta, melisa, drobnjak, bazilika, timijan, rožmarin in majaron. V sadnem vrtu so maline, jagode in ribez. Prav tako skrbimo za okrasni vrt z vrtnicami, trobenticami, tulipani in zvončki. Zelenjavo in sadje na vrtu smo tudi ustrezno označili. Iz mete in melise smo skuhali sirup, ki ga bomo ponudili na Zmajčkovem dnevu.
Pogovarjali smo se tudi o travniku, spoznali nekaj
...

Stran 1 od 5

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto