MENU - ENOTA ZELENA JAMA

vrtec_na_kmetiji_zg_zavratnik_bibe_škrati_3600.jpg
V prečudovitem hribovju nad Lučami, smo doživljali nepozabne trenutke na tri dnevnem taboru (18. – 20. 09. 2019). Prvi dan smo si ogledali kmetijo, domače živali in se sprehodili po pašniku. Proti večeru nas je obiskal pastir in nas zabaval s pastirskimi zgodbami. Drugi dan smo se odpravili na pohod do Luč, na cilju nas je pričakala Ana in nam pokazala etno vas (črno kuhinjo, šiviljsko in čevljarsko delavnico…). Popoldne smo pletli košare, zvečer pa v gozdu iskali škrata. Zadnji dan nas je obiskal gozdar Marko. V gozdu smo zaznavali stvari, ki jih opaziš, če imaš dovolj odprte oči in zaprta usta. V popoldanskih urah smo
...

IMG_0593600.JPG
Otroci skupin Škrati in Bibe enote Zelena jama so se odpravili na izlet v Kekčevo deželo. Z Bedanc busom so se peljali po skrivnih poteh, pravljici naproti. Hodili so previdno mimo pasti in čisto potiho so vstopili v Bedančevo kočo. Rešili so Mojco, ki je bila revica ujeta v kletki. Mojca jih je vodila po gozdu proti Brincljevi kočici, tam pa jih je pošteno prestrašil Bedanec. Z glasnim hukanjem so ga pregnali na goro Špik. Brincelj je spustil svoj dvižni most in vsi so šli v njegovo kočico. Spustili so se po toboganu, za ovinkom je že čakal Kekec. Pokazal jim je sovo in jih vodil skozi skrivni rov do svoje pastirske koče. Tam je Kekec izdal eno »veliiiko« skrivnost. Teta Pehta pa je
...

vrt_jeseni_bibe1600.jpg
Tudi v tem šolskem letu bomo nadaljevali z EKO projektom Hrana od lokalne pridelave do krožnika za naše zdravje. V poletnih mesecih smo na gredici, kjer smo izkopali krompir, posadili sadike zelja. Ugotovili smo, da so zeljnate glave zrasle in postale trde. Še malo bomo počakali, potem ga bomo kisali. Z vrta smo pobrali seme rdeče redkvice in se najedli korenja, ki nam je bogato obrodil.

IMG_2411600.JPG
Letošnji teden mobilnosti, ki je potekal od 16. do 20. 9. 2019 je v ospredje postavil hojo, ki so jo otroci skupine Cofki večkrat upoštevali in odšli na sprehod. Na ta način so opazovali in spoznavali promet. Teden mobilnosti pa so izkoristili za vožnjo s skiroji in kolesi po igrišču.

20190926_095516600.jpg
V okviru Malega sončka, so se otroci skupine Balončki z avtobusom odpravili na izlet na Mengeško kočo. Vreme so imeli sončno in toplo, ravno pravšnje za pohod po jesenskem gozdu. Otroci so uživali v sprehodu po naravi. Na cilju pa so se okrepčali s prigrizkom iz nahrbtnika.

IMG_0245600.JPG
S septembrom so se otroci skupine Račke preselili v novo igralnico. Spoznavali so nove igrače, kotičke ter nove prijatelje, ki so se jim pridružili iz skupine Medvedki. Lepo vreme je dalo še poseben čar igri in gibalnim dejavnostim na našem igrišču.

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto