MENU - ENOTA ZELENA JAMA

IMG_20191016_091535480.jpg
Otroci skupine Pikapolonice so v mesecu oktobru spoznavali jabolka, hruške in slive. Sadeže so opazovali, opisovali in okušali. Sestavljali so dele v celoto in spoznavali tehniko lepljenja in striženja. Ustvarjali in slikali so z roza in modrimi odtenki. Nastale so prave umetniške slike.

IMG_20191015_095748480.jpg
Pravi jesenski direndaj se je dogajal v tem mesecu. Narava nas je obdarila s prečudovitimi barvami in jesenskimi plodovi, ki so jih otroci skupine Mavrice veselo prinašali v vrtec. Uredili so si kotiček z naravnim materialom, ružili so koruzo in izrezovali buče. Praznovali so Teden otroka, spoznali so pravljico Razbita buča, obiskal jih je terapevtski kuža Funny z vodnico Mojco in ob koncu meseca so si ogledali še lutkovno predstavo Muca Copatarica. Uh pa ne recite, da ni bilo direndajasto…

IMG_2809480.JPG
V mesecu oktobru so Cofki prvič obiskali mestno knjižnico Jožeta Mazovca v Mostah. Poslušali so pravljice, ki jih je prebirala gospa knjižničarka. Obiskal jih je tudi Ciciuhec in obljubil, da jih obišče tudi v vrtcu.
Obiskali so tudi pravo malo opero, kjer so poslušali kar pet različnih pojočih zgodb. Po tem pa so si ogledali tudi prostore v operi, kjer so skriti odrski rekviziti.

1_1480.jpg
Na začetku oktobra so otroci skupine Bibe posadili sadike zimske solate. Ohrovtove glave so pobrali in jih podarili kuhinji, da so vsem otrokom v vrtcu pripravili slastno juho za kosilo. Pobrali so tudi zelje, poskusili so zeljne liste, ostalo zelje pa naribali v veliko vedro, ga močno potlačili in sedaj čakajo, da postane kislo. Pripravili so ozimnico in bodo uživali zdravo hrano tudi pozimi.

rolanje4480.jpg
Otroci skupine Bibe so imeli v mesecu oktobru tečaj rolanja, ki ga je vodila vaditeljica rolanja Aleksandra Miklič. Vsi otroci so uspešno zaključili tečaj in usvojili nalepko za Mali sonček.

opera_25.10_3480.jpg
Otroci skupine Balončki so se z avtobusom odpravili v opero. Tam so imeli ogled opernih prostorov, pokazali so jim, kje potekajo vaje, ogledali so si glavno operno dvorano in klet, kjer imajo vse potrebne rekvizite za operno predstavo. Nato pa sta jim sopranistka Petra vrh Vrezec in baritonist Al Vrezec zapela nekaj najlepših opernih arij skladateljev Mozarta, Rossinija in Offenbacha. Tako so jim na najlepši možen način predstavili prvi stik z opero.

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto