Uvajanje otroka

Na vprašanje, kdaj je za otroka najprimernejši čas za vstop v vrtec, je nemogoče odgovoriti. Morda še najbolj zato, ker vrtec ne predstavlja več zgolj institucije, v kateri bi bilo poskrbljeno le za varstvo otrok v času odsotnosti staršev. Na to kaže tudi vse višja izobrazbena struktura strokovnega osebja, zaposlenega v vrtcih ter Kurikulum za vrtce - obvezujoč dokument oziroma  nacionalni program, ki zajema vsebinski in procesni vidik uresničevanja predšolske vzgoje v Sloveniji.
 
Vstop otroka v vrtec je ena izmed težjih prelomnic v življenju otroka in staršev. Pogosto je to celo prva daljša ločitev staršev in otroka, najpogosteje pa prva ločitev ko starši dajejo svojega otroka v varstvo »tujim« osebam, za katere sicer vedo, da so strokovni, jih pa ne poznajo. Ta situacija je prav z vidika čustvene vpletenosti vseh sodelujočih zelo zapletena in zahteva še posebej skrbno in premišljeno ravnanje. 
 
V našem vrtcu smo se prav zato odločili, da organiziramo najrazličnejše dejavnosti za lažji prehod otrok od doma v vrtec in za dobro informiranost staršev o tem, kaj lahko pričakujejo od vrtca in kaj lahko otroci z vstopom v vrtec pridobijo.
 
Ob uvajanju vam svetujemo, da si prihranite nekaj dni dopusta in prve urice preživite z otrokom v skupini, spoznate druge otroke, se vključite v igro. Starejšega otroka pred vstopom v vrtec na zanimiv in prepričljiv način seznanite z vsemi informacijami, ki jih boste pridobili v vrtcu. Pomagale mu bodo, ko vas ne bo poleg.
 
Priprava na vrtec naj bo predvsem usmerjena na vaš notranji mir. Ni malo otrok, ki prve dni v vrtcu jokajo, kričijo in vse odklanjajo. In ni malo otrok, ki že prvi dan vrtec in sovrstnike z zanimanjem sprejmejo. Vaš otrok je vaš otrok in vi ga najbolje poznate. V vrtcu pa smo usposobljeni ljudje, ki si srčno prizadevamo, da bi se vaš otrok dobro počutil. Z obojestranskim zaupanjem in sodelovanjem bo življenje otroka v vrtcu lepše. 
 

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • Ponedeljek do Petek08:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto